April 24, 2024

AI konsulentens vej til forbedret produktivitet i virksomheder

AI konsulenter spiller en nøglerolle i at øge produktiviteten i virksomheder ved at integrere avanceret teknologi med forretningsbehov.

I takt med at kunstig intelligens (AI) fortsætter med at revolutionere arbejdspladsen, står virksomheder over for både muligheder og udfordringer i at integrere disse teknologier på en måde, der forbedrer produktiviteten på tværs af virksomheden. En nøglerolle i denne transformation spilles af AI konsulenter, som brobyggere mellem avanceret teknologi og forretningsmæssige behov.

AI og RPA: En produktivitetsbooster for virksomheder

Generativ AI har åbnet for en bølge af personlig produktivitet, som hjælper os med at udføre en lang række opgaver mere effektivt. Men på virksomhedsniveau støder denne produktivitetsforbedring ind i væsentlige barrierer. Udfordringer relateret til tillid bremses af ivrige forretningsledere, der ønsker at implementere AI i hele deres virksomhed. En undersøgelse fra Workday afslører, at 43% af de adspurgte forretningsledere er "bekymrede for tilliden til AI og ML" .

Forståelse af AI's potentiale

AI's historie strækker sig over mindst et halvt århundrede, hvor ambitionen altid har været at skabe systemer, der kan udføre opgaver på samme måde som mennesker. Forskere har i de seneste årtier udviklet kunstige neurale netværk, der efterligner, hvordan vores hjerner fungerer. Denne udvikling har accelereret med indførelsen af grafikbehandlingsenheder (GPUs), hvilket har gjort det muligt hurtigere at træne AI .

Gør AI til en medvirkende faktor

Forskere har for nylig udforsket AI's generative potentiale, hvilket har ført til imponerende systemer som ChatGPT. Disse systemer genererer ikke kun kode eller tekst; de har erhvervet en dybdegående forståelse af kultur, som tidligere blev betragtet som uopnåelig .

Nuværende udfordringer for virksomhedens AI

Virksomhedernes AI står over for en række udfordringer, der skal overvindes for at realisere dens fulde potentiale:

  • Specialiseret AI vs. LLM'er: På den ene side har vi specialiseret AI, som er effektiv til specifikke opgaver, men mindre effektiv ved uoverensstemmelser uden for dens træningsdata. På den anden side har vi LLM'er (Large Language Models), som er kraftfulde, men har deres begrænsninger, såsom at levere unøjagtige oplysninger .
  • Tillid: Tillid er grundlaget. Uden tillid til disse systemer kan de ikke anvendes effektivt i virksomheden. Udfordringer som informationssikkerhed, mangel på specialiseret viden og hallucinationer er nogle af de store hindringer.

Vejen frem for AI i virksomheder

For at gøre AI til en aktiv del af at øge virksomhedens produktivitet, er det afgørende at integrere teknologien med en forståelse for dens kontekst og evnen til at handle på denne viden. UiPath fremhæver vigtigheden af at skabe en bro mellem AI og relevante datakilder for at give AI den nødvendige kontekst til at udføre opgaver effektivt .

  • Kontekst: "AI er kun så god som de oplysninger, den får," siger eksperter. Dette understreger vigtigheden af at integrere AI med relevante datakilder .
  • Handling: For at være produktiv på virksomhedsniveau skal AI gøre mere end at generere tekst og billeder. Den skal kunne udføre opgaver som at flytte data mellem systemer, svare på kundehenvendelser og automatisk placere ordrer .
  • Tillid: At skabe et niveau af tillid til AI er afgørende for virksomhedsledere. Det nye UiPath AI Trust Layer tilbyder modeltransparens, administratorkontrol og brugsrevision for at sikre brugerne, at deres data er sikre inden for UiPath-applikationer .

Aktiv læring og mennesket i løkken er to koncepter, der er afgørende for at adressere disse udfordringer og fremme en ansvarlig brug af AI i virksomheder. Ved at integrere disse tilgange kan virksomheder nyde godt af AI's potentiale på en måde, der er både effektiv og tillidsfuld.

For mere information om, hvordan AI og RPA kan transformere din virksomhed, besøg vores hjemmeside og læs mere om vores AI-services.

Fremtiden for AI i virksomheder

Med AI's evne til at forbedre sig inden for logik og beregninger, sammen med dens eksisterende kapaciteter, står vi over for et "stort skridt fremad for menneskeheden". Mens AI har sine udfordringer, ligger ansvaret hos os for at bygge de systemer, vores virksomheder skal baseres på .

At navigere i AI's landskab kræver en dyb forståelse af teknologien og dens anvendelse i en forretningskontekst. AI konsulenter spiller en afgørende rolle i denne proces, idet de hjælper virksomheder med at overvinde udfordringer og udnytte AI's potentiale til fulde. Med den rette tilgang kan AI og RPA blive kraftfulde værktøjer i at drive virksomhedens produktivitet og innovation fremad.

Tjek din mail. Det kan tage op til 10 minutter.
Oops! Noget gik galt. Prøv igen.

Se vores andre artikler

Se alle

Aldrig for sent at effektivisere

En skræddersyet rejse mod automatisering, der omdanner dine arbejdsprocesser og frigør virksomhedspotentialet.